12,5 jarig jubileum

2016 is het jaar dat TM2 Architecten 12,5 jaar bestaat en daar mogen we best even stil bij staan.

In 2004 is M2 Architecten opgericht. In hetzelfde jaar zijn Tjeerd Timmermans en Mick Martens samen verder gegaan onder de naam TM2 Architecten. Als oud studiegenoten ontstond er een geweldige samenwerking en een mooie basis om geweldige gebouwen te ontwerpen.

Vanaf 2005 werd het jonge ontwerpteam uitgebreid en bracht Piet Martens zijn ruime ervaring in. Gezamenlijk hadden we de expertise in huis om het gehele ontwerp- en uitvoeringstraject te begeleiden. Juist deze combinatie maakt TM2 Architecten een goede partner: creatieve en uitdagende ontwerpen omzetten tot een realistisch product voor de eindgebruiker.

Woningbouw is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de opdrachtenportefeuille. In de loop van de jaren werd de expertise uitgebreid met zorgprojecten. Aanvankelijk kleinschalig, zoals huisartspraktijken en tandartspraktijken. Later werden de projecten grootschaliger met woonzorg gebouwen als resultaat.

Ook op het gebied van energiezuinigheid ontstonden ontwikkelingen. De laatste jaren is TM2 Architecten gespecialiseerd in het passiefhuis systeem: woningen met een extreem lage energiebehoefte door een zeer goed isolerend vermogen. De energiebehoefte is zo laag, dat met het toevoegen van PV panelen, een zonneboiler en/of een warmtepomp het huis eenvoudig energieneutraal of zelfs energieplus kan worden gemaakt.

Met deze expertises in huis is TM2 Architecten gewapend voor de toekomst. Met een opkomende vergrijzing en de aandacht voor het milieu zal de vraag om zorggebouwen en energiezuinige gebouwen stijgen.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tjeerd als partner van TM2 Architecten. Tjeerd heeft zijn oorsprong als Tilburger nooit verloochend en heeft al die jaren de weg naar Arnhem moeiteloos afgelegd. Door een veranderende gezinssamenstelling en de diepgaande verankering met Tilburg heeft Tjeerd in 2015 besloten zijn werkzaamheden daar voort te zetten.

Met veel plezier hebben wij de afgelopen 12,5 jaar aan de projecten gewerkt. Wij danken iedereen heel hartelijk voor het gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. We hopen de komende jaren nog veel mooie projecten op te leveren!